fredag , 24 mai 2024
Home SIKKERHET En opposisjonsrepresentant bortført i Zimbabwe
SIKKERHET

En opposisjonsrepresentant bortført i Zimbabwe

CCCs aktivist demonstrerer i Zimbabwe. Foto: Daily Maverik
CCCs aktivister demonstrerer i Zimbabwe. Foto: Daily Maverik

Parlamentsmedlemmet ble utsatt for tortur og mishandling. Opposisjonen erkjenner ikke valgseieren av den nåværende presidenten i det siste valget.

Onsdag 1. november 2023 meldte Reuters om at uidentifiserte menn bortførte en opposisjonsrepresentant i Zimbabwe (sør i Afrika) og dumpet ham 50 kilometer unna fra hovedstaden Hararé. Takudzwa Ngadziore er landets yngste parlamentsmedlem med 25 år gammel, og tilknytter The Citizen of Coalition for Change (CCC).  

Ngadziore ble funnet ved siden av gruvesjakt på en landsby kalt Mazowe. Han var naken, såret og så ut som å ha blitt injisert med ukjent stoff, fortalte en CCCs aktivist til Reuters. Aktivisten la til at representanten var på vei til parlamentet da han ble kidnappet. CCCs talsperson bekreftet bortføringen og meldte at politiet var i ferd med å offentliggjøre en rapport on hendelsen.

Opposisjonspartiet CCC var det viktigste som under det siste presidentvalget utfordret den nåværende presidenten for Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa. Mnangagwa vant valget med 52,6% av stemmene. Men opposisjonspartiet erkjenner ikke valgresultatet. I løpet av valgkampen opplevde partiets supportere blant annet pågripelser, fengslinger, rettssaker, trusler.

Fri Verden Media med Reuters    

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles