lørdag , 27 juli 2024
Home LEDELSE India: En statsborgerskapslov vekker kontrovers
LEDELSE

India: En statsborgerskapslov vekker kontrovers

Den indiske regjeringen vil gi statsborgerskap til ikke-muslimske flyktninger. Noe som irriterer muslimer som representerer minoritet i India.

Ifølge en TV-reportasje fra Al-Jazeera trådt en statsborgerskapslov i kraft 11.mars 2024 i India. Nasjonalforsamlingen vedtok loven i 2019. I henhold til dekretet som Indias statsminister Narendra Modi signerte, skal ikke-muslimske flyktninger fra Pakistan, Afghanistan og  Bangladesh få indisk statsborgerskap. Det gjelder flyktningene som kom seg inn i landet før 2015.

Loven implementeres i forkant av parlamentsvalget som skal avholdes fra 19.april til 1.juni 2024. Regjeringens beslutning førte til protest av muslimske grupper som fordømte loven de mente er diskriminerende. Protesten brøt ut særlig i Assam og Tamil Nadu delstatene, henholdsvis øst og sør for landet. Siden 2014 Narendra har vært i makten har muslimske indiere  alltid følt seg marginalisert.  Ifølge offisielle tall utgjør muslimer rundt 15 % av innbyggerne i dette landet. Statsministeren ønsker å få seg en tredje periode ved makten. 

Ifølge Modi-administrasjonen er formålet med den nye loven å beskytte minoritet som gjennomgikk marginalisering  i  hjemlandene sine der flertallet er muslimer. Den britiske nyhetsbyrået Reuters opplyste tirsdag 12.mars 2024 at USA, FN og menneskerettsgrupper som Human Rights Watch og Amnesty International, uttrykte bekymringer over statsborgeskaploven som de mente er diskriminerende overfor utenlandske muslimer som også representerer minoritet i landene de kommer fra.

Fri Verden Media-Al-Jazeera-Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *