fredag , 24 mai 2024
Home LOVEN Kamerun: Journalist i ferd med å bli arrestert i Martinez Zogos sak
LOVEN

Kamerun: Journalist i ferd med å bli arrestert i Martinez Zogos sak

Dette varslet en menneskerettighetsorganisasjon. Journalisten sa at han fikk opplysninger om drapet på Zogo før liket hans ble funnet.

Ifølge pressemelding Menneskerettighetsforkjemperes Nettverk i Sentral-Afrika (REDHAC) offentliggjort onsdag, er Xavier Messe i ferd med å bli arrestert av gendarmer og politimenn. Xavier Messe er journalistikklærer og direktør for avisen Le Calame. Messe har blitt avhørt mandag fra kl.16 til kl.22 av undersøkelseskommisjonen som har bestått av politiet og gendarmeriet. Han har ikke hatt tilgang til mat og vann under avhørene, fremhever pressemeldingen.

President Paul Biya opprettet kommisjonen for etterforskning av drapet på Martinez Zogo. Zogo var journalist og sjefen for Amplitude FM, en privat radiostasjon basert i Yaoundé (hovedstad). Før hans bortføring avslørte Martinez Zogo korrupsjonsskandale både i finansdepartementet og i presidentens kontor. Dette var under programet som heter «Embouteillage» (trafikkkork) og som han ledet.REDHAC meldte at Messe risikerer pågripelse etter å ha blitt avhørt 31.januar og 1.februar.

22.januar 2023 fortalte Xavier Messe under intervju til Radio Balafon at han fikk opplysninger om Zogos drap dager før liket hans ble funnet. Radio Balafon er en annen privat radiostasjon som finnes i Douala (økonomisk hovedstad). Derfor ønsker kommisjonen å vite hvem Messe fikk opplysningene fra. Etterretningssjef, forretningsmann og flere hemmelige agenter sitter i fengsel i forbindelse med Martinez Zogos sak.

Fri Verden Media

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles