torsdag , 18 april 2024
Home LOVEN Kenya: En pastor siktet for drapet på 191 barn
LOVEN

Kenya: En pastor siktet for drapet på 191 barn

Pastoren tvang troende til å faste for å kunne møte Jesus. Over 400, deriblant barna, døde av sulten og endte i massegrave.

Nyhetsbyrået Reuters meldte tirsdag 6.februar 2024 om at en tingrett på Malindi, sørøst for Kenya,  siktet Paul Mackenzie og 29 av hans medhjelpere for drap og tortur. Mackenzie var pastor for menighet som kalles Good News International Church.

I denne menigheten måtte troende faste til å være helt sulten, slik at de skulle møte Jesus. I tillegg forbød Mackenzie for troendes barn, både sykehus og skole, noe som han mente var sataniske steder.  Flere døde av sulten og likene kastet i massegrave i Shakahola skogen. I april i fjor ble over 400 lik, deriblant 191 til barn, tatt opp av grave. Etter å ha kommet på banen pågrep politimenn Mackenzie og kollegaene hans.

Pastorens advokat sa til Reuters at han ikke erkjenner straffeskyld. 7.mars 2024 skal rettssaken starte. Paul Mackenzie jobbet tidligere som taksisjåfør. I desember i fjor ble han dømt til 12 måneder i fengsel for salg av filmer uten tillatelse.

Fri Verden Media-Reuters    

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *