tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Mali: Regjering begrenset ikke-statlige organisasjoners aktiviteter
LEDELSE

Mali: Regjering begrenset ikke-statlige organisasjoners aktiviteter

Organisasjonene må legge frem sine finanskilder til myndigheter. I november var det foreninger hjulpet av Frankrike som ble forbudt.

Fra nå av må ikke-statlige organisasjoner få sine finanskilder godkjent av innenriksdepartement for Mali (Vest-Afrika). Det bestemte seg juntasjefen Assimi Goïta. Goïta sitter ved makten siden juni 2020 etter statskupp.

Både maliske og utenlandske organisasjoner er angått av denne avgjørelsen.  I november 2022 var det NGOer støttet av Frankrike som ble forbudt av regjeringen. Slik svarte maliske myndighetene til de franske som satte en stopper for offentlig utviklinghjelp til Mali måneder før. 

De utenlandske NGO-ene er forpliktet til å overføre til regjeringen alle informasjoner i forbindelse med rapport for aktiviteter, bankkontoers bevegelser og finanskilder. Det må disse organisjonene gjøre hver måned idet de maliske må sende rapportene sine årlig.

Ifølge rammede foreningene er denne avgjørelsen skadelig for selvstendighetene sine. Noen synes at malisk militærjunta ønsker å angripe spesielt NGO-ene som dekker terrorområder nord i landet. Andre frykter  maliske lederne forsøker å finansmessig kvele dem så at de måtte stenge. 

Søndag 17.desember 2022 ble sveitsisk organisasjonen Appel de Genève forbudt på grunn av avtale inngått i september 2022 i Geneva med væpnet gruppen Azawad.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *