torsdag , 18 april 2024
Home HUMANITAER Bangladesh: Rohingya flyktningleir ødelagt av brann
HUMANITAER

Bangladesh: Rohingya flyktningleir ødelagt av brann

Tusenvis telt påvirket av brannen, ifølge myndigheter. Millioner flyktninger fra Myanmar i nød.  

Brannen rammet mandag en flyktningleir sør i Bangladesh. Minst 2000 telt i leir nummer 11   på Balukhali  brant ned, meldte brannvesenet i Balukhali.  Flyktningleiren i denne byene er én av 32 som finnes i Cox Bazar distrikt. Der har millioner av flyktninger fra Myanmar bodd siden 2017. De flyktet på grunn av undertrykkelser fra militærjunta i Myanmar.

Ingen døde er meldt så langt. Men sjefen i FN-kontoret for flyktninger i Bangladesh Regina de La Portilla tror det er folk som er savnet. La Portilla sitt helsevesen er tilgjengelig, men mangler nok utstyr for å ivareta millioner i nød. Frivillige arbeidere hjelper brannmenn i kamp mot brannen.

Fri Verden Media med Al-Jazeera

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *