onsdag , 17 juli 2024
Home LOVEN Kamerun: Hovedmistenkt i Martinez Zogos sak vareteksfengslet
LOVEN

Kamerun: Hovedmistenkt i Martinez Zogos sak vareteksfengslet

Forretningsmannen Jean Pierre Amougou Belinga siktet av militær tingrett for drapet på journalist Martinez Zogo.

Lørdag morgen ble forretningsmannen Jean Pierre Amougou Belinga, etterretningsjefen EKO EKO Maxime, operasjonssjefen i etterretningstjenester Oberst Justin Danwe og 20 hemmelige agenter  vareteksfengslet i 6 måneder. De sitter akkurat nå i Kondengui  fengselet i den kamerunske hovedstaden Yaoundé. Det avgjorde en etterforskningsdommer i Yaoundés en militær domstol. Journalisten Bruno Bidjang og tidligere sjef for presidentvakten Oberst Raymond Etoundi Nsoe ble løslatt.

Alle ble mistenkt for drapet på Martinez Zogo. Zogo var en berømt programleder i Amplitude FM, en privat radiostasjon i Yaoundé. 22. januar 2023 ble liket hans funnet på Ebogo 3, nord i hovedstaden. Før hans bortføring den 17. januar 2023 avslørte Zogo i et program kaldt «Embouteillage» (trafikkork) en korrupsjonsskandale både  i finansdepartementet og presidentens kontor. Amougou Belinga var den Martinez Zogo fordømte mest i saken.

Den 3.februar offentliggjorde Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grenser) en rapport. Dette er en internasjonal pressefrihetsorganisasjon. Rapporten meldte at justisministeren Laurent Esso beordret drapet på journalisten i kjelleren til Amougou Belinga sin bygning. Esso og Belinga er meget gode venner.

Noen kamerunere som Fri Verden Media har snakket med, er misfornøyd så lenge Laurent Esso ikke blir stilt for retten. Esso er Kameruns mektigste mann i Paul Biya-regimet. Han er nevnt i flere drapssaker i landet. Vennen hans Amougou Belinga risikerer livsvarig fengsel ifølge kamerunsk straffelov. Vareteksfengslingen i 6 måneder kan fornyes to ganger når det gjelder om forbrytelse,ifølge straffeprosessloven.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *