tirsdag , 28 mai 2024
Home LOVEN Australia: En influenser dømt til 6 års fengsel
LOVEN

Australia: En influenser dømt til 6 års fengsel

Influenseren avdekket topphemmelige dokumenter knyttet til krigsforbrytelser som han mente australske soldater begikk i Afghanistan.

Influenser og tidligere australsk hærs advokat David McBride  ble tirsdag morgen 14. mai 2024 dømt til 6 år pluss 8 måneder i fengsel. Det opplyste TV-kanalen Al-Jazeera. Årsak til rettsavgjørelsen er at McBride avdekket topphemmelige dokumenter knyttet til krigsforbrytelser som australske soldater skulle ha begått i Afghanistan.

Lokalt sivilsamfunn førdomte sterkt hva det mener er parodi:

-Det er overraskende at de første som får dømt ikke er krigsforbrytere men de som omtalte saken, uttalte Rawan Arraf etter høyesteretts kjennelse.

Arraf er direktør for NGO-en Australian Center for International Justice.  På sin side sa Kieran Pender at fengslingen av McBride er en bekymrende melding til sannhetsfortellere. Pender er leder i Human Rights Law Center.

Spesialetterforskerens kontors talsperson fortalte til al-Jazeera at en soldat som hørte til australske spesialstyrker, ble 20.mars 2023 siktet for drap i Afghanistan og skal stilles for retten 2.juli 2024. Talspersonen la til at etterforskning av saken er kompleks og kommer til å ta lengre tid.

Fri Verden Media/Al-Jazeera     

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles