fredag , 12 juli 2024
Home LEDELSE Tyskland: Parlament erkjente folkemord på yesidier
LEDELSE

Tyskland: Parlament erkjente folkemord på yesidier

Tusenvis av yesidiene ble drept for nesten ti år siden av terrorgruppe i Syria og Irak, sier Bundestag.

19.januar 2023 erkjente Tysklands forsamling at drapet på over 5000 yesidier i år 2014 i både Irak og Syria anses som folkemord. Yesidiene er medlemmer av ikke-muslimsk religionsammfunn som befinnes i Midtøsten.

Ifølge en 7-sider resolusjon tysk parlamentet vedtok ville Den islamiske staten (IS) fjerne yesidisk urfolk. IS er terrorgruppe. Representanter ba om at saksøkelse åpnes mot IS-terrorister som har ansvar for massemorden. Resolusjonen inneholder andre forslag til regjering som finansiell støtte til yesidiene, bevissamlimg i Irak, senter for forsning på yesidiers folkemord.  

Tyskland er det fjerde UEs land  som anerkjente folkemordet. I mange år har yedisiene blitt tvunget til å bli muslimer.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *