onsdag , 17 april 2024
Home LEDELSE Senegal: Opposisjonspolitiker tiltalt for voldtekt
LEDELSE

Senegal: Opposisjonspolitiker tiltalt for voldtekt

Rettssak mot Ousmane Sonko nærmer seg. Politikeren mener han er forfulgt for politiske grunner.

17.januar 2023 avgjorde forhørsdommer at Ousmane Sonko (49) må få rettssak for voldtekt i Ziguinchor. Det er by som finnes i sørlige Senegal (Vest-Afrika). Ousmane Sonko er både ordfører for Zinguinchor og politisk motstander.

I år 2021 innga Adji Saar klagemål mot Sonko for seksuelt overgrep. Saar jobbet som frisøra i frisørsalong til kvinner. Men Ousmane Sonko gjendrev anklagelsen. I pressekonferanse politikeren avholdte 19.januar 2023 forklarte han at forhørsdommeren fjernet alle avgjørende beviser som kunne renvaske ham.

Foran journalister erklærte Sonko at saksøkelsen er politsk motivert.Motstanderen syntes presidenten Macky Sall gjør alt for å hindre i at han blir 2024-presidentsvalgs kandidat. Sonko fremhevde han har rett til å kjempe mot myndighetene ifølge grunnloven.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *