lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER DR Kongo : Circa 50 lik oppdaget i nordøst
HUMANITAER

DR Kongo : Circa 50 lik oppdaget i nordøst

Det er likene til kvinner og barn. Området har vært utsatt for etniske konflikter.

19.januar 2023 meldte FN-generalsekretærs talsmann at  blå FN-hjelmer oppdagerte massegrave med  24 sivilers lik, 12 kvinner og 6 barn inkludert. Det skjedde på Nyamamba, nordøst i Den demokratiske republikken Kongo. Annen fylt med syv døde ble funnet  i Mbogi.  

Området gjennomgår konflikter mellom Lendu og Hema. Det er etniske grupper som befinnes i Ituri. Lendu er forsvaret av CODECO milits  mens Hema får støtte fra kongolesisk hær. Men det er usikre om døde er knyttet til konflikten. 

Dieudonné Lossa er lokal sivilsamfunns koordinator i Ituri. Han slo fast at 80 omkom i starten av januar. CODECO har drept 195 siviler, skadd 68 og bortført 84 siden desember 2022, la Lossa til.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *