lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Honduras anerkjenner ansvar for Hermino Deras’ drap
LOVEN

Honduras anerkjenner ansvar for Hermino Deras’ drap

Aktivister krever rettferdighet etter drapet på Hermino Deras i Honduras. Foto: RT
Aktivister krever rettferdighet etter drapet på Hermino Deras i Honduras. Foto: RT

-Væpnede menn drepte Hermino Deras for førti år siden

-Honduras’ stat arrangerte en seremoni for å anerkjenne sitt ansvar for dette mordet

12.juni 2023 anerkjente offentlig Honduras’ stat sitt ansvar for Hermino Deras’ drap. Det var under en seremoni som den honduranske regjeringen arrangerte. Det meldte International Federation for Human Right.

Drapet på Deras fant sted i 1983. Han var både forbundsleder og aktivist i Honduras’ kommunistiske parti. I 40 år har familien til Hermino Deras opplevd trusler, mobbing, tortur, husundersøkelse, vilkårlig arrest, blant annet.

Myndighetene holdt arrangementet som følge av dommen som Den interamerikanske domstolen for menneskerettigheter (IAHR) avsa. Rettsavgjørelsen ble meddelt til Honduras 3.oktober 2022.  

 IAHRs dommere ba Honduras om å innføre minnedag knyttet til drapet på aktivisten. Det var under 11. og 12.mai 2022s rettsmøte. IAHRs domstol foreslo i tillegg at skoleprogram i Honduras inneholder menneskerettsbrudd registrert på 1980-tallet. Domstolen oppfordret også den honduranske regjeringen til å gi erstatning til familien til den avdøde.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *