torsdag , 18 april 2024
Home LEDELSE Den algeriske staten truer ytringsfriheten
LEDELSE

Den algeriske staten truer ytringsfriheten

Algeries president Abdelmajid Tebboune. Foto: Anadolu
Algeries president Abdelmajid Tebboune. Foto: Anadolu

I to år har  ytringsfriheten vært i fare i Algerie.

Å ta ytringsfriheten i bruk blir stadig farligere i Algerie, et land i nordlige Afrika. Det skrev 20.september 2023 Amnesty International. Ifølge den verdensdekkende NGO-en har journalister og menneskerettsaktivister opplevd trusler og fengslinger i to år for å ha kritisert det sittende regimet.

Amnesty International meldte at i de to siste årene i Algerie har 12 journalister blitt saksøkt, pågrepet eller varetektsfengslet. I år har påtalemyndighetene tatt rettslige skritt mot fem journalister, mens to presseselskaper ble lagt ned og et mediehus stengt.

Algeriske myndigheter målretter også menneskerettsaktivister. I fjor ble den algeriske liga for menneskerettigheter (LADH). I tillegg regnes  aktivister som legger inn saker på sosiale medier eller tilhører opposisjonsbevegelser, som terrorister.

Regelmessig beskylder det algeriske rettsvesenet journalister og aktivister for terrorisme, spredning av falske nyheter og fornæmelser overfor tjenestemenn. Amnesty International ba om at forfølgelser mot frie ytrere i Algerie tar slutt. Abdelmadjid Tebboune har styrt landet siden 2019.  

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *