lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER 32 migranter funnet døde etter båtkantring i Hellas
HUMANITAER

32 migranter funnet døde etter båtkantring i Hellas

Båten fylt med migranter på sjøvei til Europa. Foto: AFP
Båten fylt med migranter på sjøvei til Europa. Foto: AFP

-Kystvakt har reddet hundre migranter 

-De overlevde innlagt på sykehus

32 migranter funnet døde torsdag 14.juni 2023 på kyst, sør i Hellas. Det opplyser Associated Press, det amerikanske nyhetsbyrået. Den greske kystvakten har reddet 104. 4 som har overlevd ble innlagt på sykehus.

Etter båtkantring startet kystvakten å drive forsksninger,sammen med luftforsvaret. 3789 omkom i ulovlig innvandring i 2022..  Det meldte onsdag 13.juni i en rapport Den internasjonale organisasjonen for migrasjoner (IOM). I slutten av mars 2023 ble 29 migranter funnet døde på havnebyer Mahdia og Sfax, i Tunisia. 

Tidligere i måned utleverte Libya over 2000 migranter fra Egyptia, til hjemlandet. Forrige uke lovet EU-kommisjon 1,07 millioner dollar i gjeld til Tunisia, for kamp mot båtmigrasjon.

Fri Verden Media med Associated Press

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *