tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Tre Ennahdhas partiledere sultestreiker i fengsel i Tunisia
LOVEN

Tre Ennahdhas partiledere sultestreiker i fengsel i Tunisia

Rached Ghannouchi, leder for Ennahdha-partiet. Foto: Le Monde
Rached Ghannouchi, leder for Ennahdha-partiet. Foto: Le Monde

-Partileder protesterer mot varetektsfengsling

-Siden februar har Saied-regimet undertrykket motstandere

Tre partileder i Ennahdha har  sultestreiket i fengsel i Tunis, den tunisiske hovedstaden. Påtalemyndighetene beskylder partilederne for terrorisme og hvitvasking. De protesterer mot varetektsfengsling uten rettssak de har opplevd.

Én av lederne, Sahbi Atig (64), har blitt alvorlig syk på grunn av streiken. Han har sultestreiket i 32 dager. Atig gikk ned 17 kg. Aktivistene mener å streike er den eneste måten å bli hørt av myndighetene.

Ennahdhas sjef Rached Ghannouchi har også sittet i fengsel siden 17.april 2023. 15.mai ble han  dømt til ett år i fengsel. Politiet arresterte Ghannouchi etter at  han la inn en video på sosiale medier. I videoen slo Ghannouchi fast at å fjerne de islamske partier i Tunisia kan medføre borgerkrig.

Siden februar i år har frie ytrere blitt utsatt for forfølgelse og fengsel i Tunisia. Kais Saied-regimet har kastet over ti politikere og journalister i fengsel. De er saksøkt for brudd på statens sikkerhet, terrorisme, hvitvasking, blant annet. Ennahdha-partiet hadde flertallet i det parlamentet Saied oppløste den 30.mars 2022.

Fri Verden Media med Al-Jazeera

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *