lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Raul Castro bak drapet på to dissidenter i Cuba
LOVEN

Raul Castro bak drapet på to dissidenter i Cuba

Raul Castro, presidenten for Cuba fra 2008 til 2018. Foto: Caribbean Journal
Raul Castro, presidenten for Cuba fra 2008 til 2018. Foto: Caribbean Journal

-Det medlte et amerikansk organ for menneskerettigheter

-Dissidenter døde etter bilulykke

Cubas regjering bør bære ansvaret for drapet på to dissidenter. Det viser en rapport Den interamerikanske kommisjonen for menneskerettigheter (IAHR) har lagt frem mandag 12.juni 2023. Oswaldo Paya og Harold Cepero var demokratiaktivister i Cuba.

Begge døde i 2012 etter bilulykke. Da var Raul Castro president for Cuba. Raul Castro er broren til den berømte Fidel Castro. Siden 2019 har Miguel Diaz-Canel styrt landet.

IAHRs rapport melder at statens agenter står bak mordet på Paya og Cepero. Dette bryter rett til liv, verdighet og ytringsfrihet, har kommisjonen skrevet. Myndighetene har ikke svart ennå på rapporten. IAHR sendte dokumentet til dem 11.mai 2023. 

Den cubanske regjeringen har alltid avvist at demokratiaktivisters drap har blitt gebått av politiske grunner. Bilfører som utløste ulykken fikk fengselstraff for hensynløs kjøring. Da trodde Diaz-Canel-regimet at saken var ferdig.

Fri Verden Media med Reuters

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *