lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Kina: En australsk forfatter dømt til betinget dødsstraff
LOVEN

Kina: En australsk forfatter dømt til betinget dødsstraff

Han er anklaget for spionasje. Forfatteren ble avhørt hundrevis ganger samt opplevde tortur da han satt i varetekt.

Nat til mandag 5. februar 2024 dømte en kinesisk tingrett  Yang Hengjun (57) til betinget dødsstraff. Det meldte britisk radiokanal BBC. Yang er en australsk forfatter og hadde tidligere hatt en stilling i Kinas statssikkerhetsdepartement. Dødsstraffet skal være mildnet til livsvarig fengsel, kunngjorde kinesiske påtalemyndigheter til BBC.

Det var i januar 2019 som Yang Hengjun ble anholdt på Guangzhou flyplass. Forfatteren ble beskyldt for å ha spionert på Kina til fordel for hjemlandet sitt. Noe som han fornektet. Yang har anket dommen. En kilde i Yangs familie fortalte til BBC at han ble avhørt 300 ganger og under 6 måneder utsatt for tortur i varetekt.

Australias ambassadør i Kina anklaget kinesiske myndigheter for vilkårlig forvaring mens Yangs støttespillere mener han er utsatt for politiske forfølgelser. Vennen hans Feng Chongyi fortalte til BBC at Yang refses for sin kamp for universelle verdier som demokrati, respekt for menneskerrettigheter og  rettssikkerhet.

Fri Verden Media-BBC

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *