tirsdag , 28 mai 2024
Home SIKKERHET Somalia: Hærens droneangrep drepte 23 sivile
SIKKERHET

Somalia: Hærens droneangrep drepte 23 sivile

NGO-en Amnesty International krever granskning over det den mener er krigsforbrytelse.  

Ifølge fransk avis Le Monde som siterer en Amnesty International-rapport,  drepte et dobbelt droneangrep fra Somalias hær 23 sivile og skadet 17. NGO-en offentliggjorde rapporten 7.mai 2024. Av de drepte var 14 barn. Amnesty International krever graskning av det den mener anses som krigsforbrytelse. 

Angrepet målrettet 18.mars 2024 en gård på Bagdad, en landsby som ligger i Shabeellaha Hosse regionen, sør for Somalia. 19.mars 2024 utstedte somalisk regjering en pressemelding om at flere enn 30 islamister ble drept i en militær operasjon gjennomført av somaliske soldater og deres internasjonale samarbeidspartnere.  

Dronene som ble brukt, kom fra Tyrkia. Hendelsen fant sted som følge av kamper mellom somaliske soldater og Al-Shabab-krigere. Siden 2007 har  Al-Shabab utkjempet for å avsette Mogadiscio-regjeringen.  Amnesty International tok kontakt med både somalisk og tyrkisk regjeringer men får ikke svar på sine hendelvenser.  

Fri Verden Media/Le Monde

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *