tirsdag , 28 mai 2024
Home HUMANITAER Gazastripen: Om 3 dager skal helsesentre gå tomme for drivstoff
HUMANITAER

Gazastripen: Om 3 dager skal helsesentre gå tomme for drivstoff

Babyer evakueres av helsepersonell i Gaza. Foto: Le Courrier

Det advarte WHO om. Hundretusen mennesker flyttet til sør for Gaza der helsesentre knapt fungerer.

Verdens helseorganisasjon  (WHO) advarte på onsdag om at helsesentre sør for Gazastripen vil gå tomme for drivstoff om 3 dager. Det skrev nyhetsbyrået Reuters. Ifølge WHO nektet Israels styrker (IDF) levering av drivstoff til området.

For få dager siden ba Israel innbyggere på Sør-Gaza flytte på grunn av at IDF planla et fullskala angrep mot Hamas-krigere på Rafah. WHO meldte om at Abu Yousef Al-Najjar sykehuset i Rafah var ned. Sykehuset er et av de tre i byen. I tillegg ble noen av sykehusutstyrene tatt med til fronten.

Flere vestlige land gikk hardt ut mot Israels regjering i forbindelse med det planlagte Rafah-angrepet.  USA truet med å sette en stopper for våpeneksport til Tel Aviv for å hindre Rafahs invasjon.  

Fri Verden Media/Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *