lørdag , 13 juli 2024
Home SIKKERHET Burkina Faso: 48 kvinner bortført i Arbinda
SIKKERHET

Burkina Faso: 48 kvinner bortført i Arbinda

Hendelsen fant sted nord i landet. Etterforskninger pågår for å befinne dem. Kvinnene var på utkikk etter vann. 

Væpnede menn bortførte to grupper av 48 kvinner henholdsvis torsdag og fredag i Arbindal kommunen. Den ligger nord i Burkina Faso. 

Ifølge lokale vitner jaktet kvinnene etter vann og planter for matlaging da de ble kidnapet. Men NGOs leder  som jobber i området mener bortføring er metode terrorgrupper benytter slik at gisler blir seksuelle slaver eller menneskelig skjold.  Han legger til bortførere ønsker å skaffe opplysninger om frivillige i forsvaret noen av kvinnene er koner til. 

Så langt har ingen gruppe tatt ansvar for kidnapping. Men området er best kjent for å stå overfor flere terrorangreper av Jnim. Det er gruppe knyttet til Al-Qaeda. 

 

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *