tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Egypt: 38 demonstranter dømt til livsvarig fengsel over 2019-protest
LOVEN

Egypt: 38 demonstranter dømt til livsvarig fengsel over 2019-protest

Blant dømte var forretningsmann i eksil videoer på sosiale medier skapet demonstrasjonen. Flere fikk opptil 15 år i fengsel. 

Søndag 15.januar 2023 ble 38 dømt til livsvarig fengsel. Det var i militær tingrett i Egypts hovedstad Le Caire. Dessuten fikk over ti inkludert barn mellom fem og femten års fengsel. Noen andre ble frikjent

Mohammed Ali er blant de 38 dømte. Siden 2018 har forretningsmann levd i eksil i Spania. I år 2019 innla Ali videoer på sosiale medier mot korrupsjon i Egypt. Videoene medførte protesten. 4000 ble anholdt av politiet. Navnet til Mohammed Ali står på etterretningstjenesters svarteliste som terrorist.

Siden 2014 er Egypt styrt av Abdelfatah Al Sissi. Han hadde vært toppgeneral i  landets hær. Å demonstrere  anses som terrorhandling og rettsavgjørelser i militær tingrett ankes ikke. Egypt er et av de farligere landene i Afrika for motstandere og frie tenkere. NGOer bekreftet 6500 politiske fanger i Al-Sissis fengsler.

 

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *