lørdag , 22 juni 2024
Home LEDELSE Verdensbanken har suspendert ytterligere lån til Uganda
LEDELSE

Verdensbanken har suspendert ytterligere lån til Uganda

Ugandas president Yoweri Museveni. Foto: AFP
Ugandas president Yoweri Museveni. Foto: AFP

Verdensbanken vil ikke lenger bistå landet som følge av loven mot LHBT-samfunnet presidenten Yoweri Museveni nylig vedtok. 

Tirsdag 8.august 2023 kunngjorde Verdensbanken at bistand til Uganda suspenderes. Men organet opprettholder tidligere hjelpeprogrammer med det østafrikanske landet. Verdensbanken forklarte at den nye loven mot homofile i Uganda ikke er i tråd med sine verdier. 

Mot slutten av sist mai vedtok Ugandas president anti-LHBT-lov. I henhold til loven risikerer homofile opp mot  dødsstraff. 15.juni 2023 foreslo 150 ugandiske NGO-er til Verdensbanken at forbindelsen med Uganda bør avsluttes som følge av den homofobe  loven. 

Ugandas utenriksminister Okello Oryem mener Verdensbanken oppfører seg hyklerisk, for den bistår landene i Midtøsten som innførte samme lovene.  Fjordåret mottok Uganda 5,4 milliarder dollar for helse-og utdanningsprosjekter. LHBT-loven vekker fordømmelser rundt om i verden. USA truet den ugandiske regjeringen med økonomiske sanksjoner om denne straffeloven trer i kraft. 

Fri Verden Media med Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *