fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE Litauen: En hviterussisk aktivist fikk igjen avslag på asylsøknaden sin
LEDELSE

Litauen: En hviterussisk aktivist fikk igjen avslag på asylsøknaden sin

Navnet hennes står på terrorliste som Hviterusslands etterretningstjeneste har. Litauiske myndigheter mener aktivisten truer statens sikkerhet. 

Ifølge den hviterussiske nettavisen nashaniva.com er avslag på Olga Karach sin asylsøknad bekreftet. Olga Karach en en kjendis hviterussisk menneskerettighetsforkjemper som i Litauen leder NGO-en Our House.  Olga Karach har bodd i Litaeun siden 2014 med permanent oppholdstillatelse. I 2022  oppførte Hviterussland aktivisten på terrorlisten mens Our House ble annerkjent som en ekstremist-organisasjon.

En forvaltningsdomstol i Litauen har torsdag 11. januar 2024 opprettholdt beslutningen fra utlendingsdirektoratet som i august i fjor sa nei til å gi flyktningstatus til Karach. Grunnen til avslaget aktivisten la frem den dagen til nyhetsbyrået AFP, er at litauiske myndigheter har ment hennes tilstedebeværelse i Litauen utgjør en trussel mot landets sikkerhet grunnet hennes tett folhold til den russiske etterretningstjenesten.  

Fri Verden Media/Nashaniva  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *