fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE Syria: 42 400 innvandrere truet med utvisning
LEDELSE

Syria: 42 400 innvandrere truet med utvisning

Regjering anklager dem for forhold med Den Islamiske Staten. Flere av innvandrerne er barn. De er innsatt i leirer og fengseler i dårlige betingelser.

Ifølge pressemelding offentliggjørt den 15.desember 2022 av Human Right Watch er 42 400 innvandrere innsatt i leire og fengseler nordøst i Syria. HRW er en ikke-statlig organisasjon som kjemper for menneskerettigheter over verden. HRW hevder at de fleste av innvandrerne er barn. Lokale myndigheter minstenker dem for forhold til Islamisk Staten (IS). IS er en terrorgruppe.

Organisasjonen opplyser at innvandrerne kommer fra minst 60 land. De fleste ble kidnapet av kurdisk forsvar i starten av året 2019 da det slo IS på bastionen sin. Ingen møtet dommer. HRW synes da at de er ulovlig fengslet og at det utgjør krigsforbrytelse. Noen av disse innvandrerne som er fra Danmark og Storbritannia mistet deres statsborgenskap.

HRW fordømmer beklagelige betingelser av deres fengsling. I Rojs leir fikk 6 kvinner overgrep.Etterpå ble de overført av vakter til fengsel  mens barna deres ble overlatt til seg selv. På Alayas fengsel fikk en fransk tenåring skadet i sin arm. Han ba om å se på sin mama.

HRW melder at minst 8 land klarte å ta imot sine statsborgere siden oktober. Det vil si 659 i Irak, 17 i Australia, 58 i Frankrike, 12 i Tyskland, 40 i Nederland, 38 i Russland og 2 i Storbritannia. Organisasjonen peker på USA og Storbritannia som brukte millioner dollar for å beholde fanger i leirne. De to landene er medlemmer av verdens koalisjon mot IS.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *