tirsdag , 16 april 2024
Home HUMANITAER Malaysia: Jordskred drepte minst 16 på Batang Kali
HUMANITAER

Malaysia: Jordskred drepte minst 16 på Batang Kali

Barn og kvinner blant de ofrene mens 20 savnet fremdeles. Årsak av hendelsen uklart. 

Reuters melder at jordskred fant sted den 16.desember 2022 kl.3 om morgenen på Batang Kali by. Det finnes i Selangor delstat, nord i Kuala Lumpur (hovedstat). Katastrofen medførte minst 16 dødsfall og over 20 savnet, ifølge tallene til den engelske nyhetsbyrået.

Redningsmenn klarte å finne igjen over 60, opplyser Le Monde, ei fransk avis. Livene deres er ikke i fare, forsikrer brannmenn.   Av de omkomne er det 3 barn og 10 kvinner. Jorskredet ødela campingplass som sto i nærheten av gård, skriver Reuters.

Le Monde tok kontakt med Nga Kor Min. Han er den lokale utviklingsministeren for Malaysia. Ministeren fortalte at denne campingplassen fungerte uten tillatelse. Derfor lovet Kor Min straff mot eier.

Akkurat nå gjenstår årsak til hendelsen ukjent. Malaysia er vant til å stå overfor jordskredene under regntid i slutten av året. I mars 2022 omkom 4 personer over annen jordras forsteder i Kuala Lumpur.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *