fredag , 24 mai 2024
Home ARBEIDSRETT USA: Bilselskaper innvolvert i barnearbeids sak
ARBEIDSRETT

USA: Bilselskaper innvolvert i barnearbeids sak

Forksning drev av Reuters-journalister anklaget bilselskapene i Alabama delstat for  å ha ansatt barn til sine fabrikker.

Ifølge omfattende journalistisk undersøkelse til Reuters har over 4 leverandøre brukt barn i sine fabrikker i Alabama delstat, sørøst i USA. Leverandørne monterer og selger løse deler til Hyundai Motor Co og sitt søsterselskap Kia Corps. Hyundai og Kia er sørkoreanske hovedbilselkapene.

Reuters melder at en 14 års jente fra Guatemala jobbet i fabrikk som tilhører Hwashin America Corps på Greenville by. På Cusseta erkjente en arbeidgiver i Ajin Industrial at minst 10 mindreårige barn jobbet i fabrikkene sine.  Forrige juli varslet Reuters at SMART Alabama LLC brukte barna inkludert et 12-åring på Luverne. Måned etter kunngjorde USAs arbeidsdepartement at  SL Corp ansatte 13-åring på Alexander City.

USA tok kontakt mey både sjefer til Hyundai og Kia. På en pressemelding til Reuters indikerte Hyundai at arbeidslovs brytelse ikke er tillatt  mens Kia fordømte sterkt barnearbeidet. Men de to selskapene vurderer ikke å avslutte avtale  med leverandørne sine. Statlige og delstatslige myndighetene lovet å apne forksning om saken. USAs lov forbyr verving av barn og unge  på mindre enn 18 år gammel for farlige arbeider.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *