lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Ukrainsk journalist fengslet i Russland
LOVEN

Ukrainsk journalist fengslet i Russland

-Familien til ukrainsk journalist bekymrer seg.

-Moskva sier reporteren ikke er i Russland

-Ukrainsk journalisten sitter i fengsel sørvest i Russland

3.mars 2022 pågrep russiske soldater Dmytro Khyliuk nord i Kiev, den ukrainske hovedstaden. Det opplyser onsdag 3.mai 2023 Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grenser), en fransk organisasjon som forsvarer pressefriheten over hele verden. Khyliuk er ukrainsk journalist og UNIAN-korrespondent. UNIAN er et selvstendig nyhetsbyrå i Ukraina.

Så langt venter familien til journalisten fremdeles på nyheter om ham. Ifølge Reporters Sans Frontières sendte Khyliuk et brev til foreldrene sine den 14.april 2022: «Mine kjære foreldre, jeg lever, det går fint med meg», skrev journalisten i brevet. Dette er den siste nyheten om reporteren familien mottok.

Reporters Sans Frontières tok kontakt med fem fanger. De  vitnet anonymt at Dmytro Khyliuk sitter i Novozybkovs fengsel, sørvest i Russland. Fangene fortalte russiske spesielle styrker tvangsavhørte og torturerte Khyliuk. Russiske soldater regelmessig bruker torturen mot krigsfanger. Det russiske forsvaret anklager journalisten for å jobbe mot Russland.

Men Moskva benektet at Khyliuk finnes i Russland. Det russiske forsvarsdepartementet vil ikke oppgi opplysninger om ukrainske innsatte, unntatt til Røde Kors, medlte Reporters Sans Frontières. Men Røde Kors fikk ikke adgang til fangene, fremhevet organisasjonen.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *