lørdag , 22 juni 2024
Home HUMANITAER Malaysia: Tøffe hverdager for kvinnelige flyktninger fra Myanmar
HUMANITAER

Malaysia: Tøffe hverdager for kvinnelige flyktninger fra Myanmar

De venter fortsatt på UN-kort for å få tilgang til helsetjeneste. I tillegg risikerer kvinnene å bli hjemsendt ved mangel på kortet.

Flyktninger som fra Myanmar ankom Malaysia i 2023, venter fortsatt på å få kort fra FNs høykommissær for flyktniner (UNHCR), meldte onsdag 22.mai 2024 Tv-kanalen Al-Jazeera. Konsekvenser et at gravide kvinnelige  flyktninger tyr til privat helsesentre for billig prenatal omsorg. Om de papirløse flyktningene eller asylsøkerne henvises til det offentlige risikerer de å bli meldt fra til immigrasjonstjenester for hjemsendelse.

Malaysia har ikke ratifisert Flyktningskonvensjonen vedtatt i 1951. Av denne grunn er burmesiske flyktninger fratatt grunnleggende menneskerrettigheter samt de utsettes for vilkårlig arrest eller forvaring.  I 2001 gjorde Malaysias helsedepartement det obligatorisk for helsepersonell å melde fra om papirløse patienter.

I fjør offentliggjorde Komiteen  for Fjerning av Diskriminering av Kvinner (CEDAW), en rapport som foreslo Malaysias regjering blant annet billigere priser på helsetjeneste for flyktningskvinner, reformer av utvisningsloven og en spesiell lov for flyktningbeskyttelse. Onsdag 22. mai 2024 skal organet diskutere fremganger i gjennomføring av disse forslagene.

Fri Verden Media/Al-Jazeera

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *