lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Ukraina : To hundre torturert i Kherson-kamp
LOVEN

Ukraina : To hundre torturert i Kherson-kamp

Under russisk angrep i Kherson i noen måneder ble flere fengslet og torturert. Det viser undersøkelser Reuters utførte.

Mellom november og desember 2022 okkuperte russiske soldater Kherson. Det er en by sør i Ukraina. Ifølge ukrainske påtalemyndigheter åpnes etterforksninger over tusenvis som ble bortført og ulovlig fengslet av russiske soldater. I opptil to måneder har de fangene sittet i overfylte celler som manglet do, mat og nok vann. Hovedriksadvokat i Ukraina Yuriy Belousov erklærte omtrent 400 ble ofre for urettmessig fengsling mens 200 fikk tortur og fysisk overgrep.

Mange vitner fortalte til Reuters at russisk hær brukte torturmetoder som elektrisk støt på kjønnsorganer og andre kroppsdeler samtidig som kvelning. Ukrainske soldater var også utsatt for torturen. Til Reuters journalister vitnet regnskapfører Oksana Minenko (44) at hun ble torturert flere ganger av russiske okkuperende troppene. Hennes ektemann var soldat. Russiske satt hendene sine i oppvarmet vann, tok av neglene sine og slo ham med kolben til våpen.

Russisk regjeringen gjendrev å ha målrettet siviler eller begått krigsforbrytelser i Kherson. Ifølge ukrainske påtalemyndighetene brukte russerne torturen for å skaffe opplysninger om ukrainske soldater.

Fri Verden Media og Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *