fredag , 12 juli 2024
Home LOVEN Storbritannia : Forsvarsviseminister med britisk statsborgerskap dømt til død i Iran
LOVEN

Storbritannia : Forsvarsviseminister med britisk statsborgerskap dømt til død i Iran

Storbritannias utenriksdepartement ba om at iranske ledere stanser henretting av iransk eks-minister. Den tidligere toppsjefen for iransk forsvarsdepartement er anklaget for spionasje og fikk dødsdom.

James Cleverly er britisk utenriksminister. På sin Twitter-side torsdag 12.januar 2023 ba ministeren om at iranske myndigheter må oppheve Alireza Akbaris henretting og løslate ham. Cleverly la til Alizeras dom har vært politisk motivert.

Alizera er tidligere iransk forsvarsviseminister. Han er både iransk og britisk statsborger. Men Iran godkjenner ikke dobbel nasjonalitet. Derfor ble Alizera dømt til død for spionasje til fordel for MI6. Det er Storbritannias etterretningstjenester. Kona til eks-viseministeren fortalte til BBC radiostasjon på persisk språk at Alizera ble pågrepet for over tre år siden. Dato på henrettingen er så langt ukjent.

Ifølge iransk nyhetsbyrået IRNA erkjente Alizera sin feil under avhøring. Dette gjendrev den dødsdømte som fortalte han var tvangsavhørt til denne tilståelsen. Stadig i det siste har iranere fått deres frihet begrenset av myndighetene. Å kritisere eller demonstrere mot regjeringen kan medføre dødstraff. Ifølge Amnesty International ble 314 henrettet i Iran i år 2021.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *