søndag , 14 juli 2024
Home SIKKERHET Sør-Korea: En opposisjonspolitiker knivstukket i halsen
SIKKERHET

Sør-Korea: En opposisjonspolitiker knivstukket i halsen

Politikeren var på besøk i Busan. Gjerningsperson anerkjente drapsforsøket.

Ifølge The Korea Herald, ble opposisjonslederen Lee Jai-myung knivstukket 2.januar 2024 av en overfallsmann. Politikeren var på besøk i Busan, sør for Sør-Korea. Angrepet skjedde under et pressemøte.

Lee ble fraktet med helikopter til et sykehus i hovedstaden Seoul etter at han fikk akutthjelp ved universitetssykehus på Pusan, sør i Busan. Kilder i helsevesenet hevdet livet hans ikke er i fare.

Ifølge The Korea Herald, mistenker politiet en 66 år gammel mann kalt Kim. Mannen som ble pågrepet, tilsto at han forsøkte å drepe Lee. Flere sørkoreanske politikere har i de siste årene blitt utsatt for knivangrepene, skrev The Korea Herald.

Fri Verden Media/The Korea Herald

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *