tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Bolivia: Opposisjonsleders pågripelse skaper uro
LEDELSE

Bolivia: Opposisjonsleders pågripelse skaper uro

Demonstranter i Santa Cruz tok gater med storm for å reprobere Camachos arrestasjon. Menneskerettighetsforkjempere i Sør-Amerika krever fredelig samling og pressefrihet i Bolivia.

Fredag 30.desember 2022 i Santa Cruz angrep sinte demonstranter bygninger mens brant kjøretoyer og blokkerte hovedveier med steiner, lastebiler og flagg. Slik protesterte Luis Fernando Camachos tilhengere for å fordømme sin arrestatsjon. Foran reagerte voldsomt regjeringstøttede aktivister. Camacho er både hovedopposisjonslederen i Bolivia og guvernør for den landbruksregionen Santa Cruz (øst i landet).

Politimenn anholdte Fernando Camacho 28.desember 2022 og kjørte ham til politihus i La Paz (hovestad). Politkkeren er siktet for terror og må sitte varetektsfengsel i 4 måneder. Fengslingen hans er også knyttet til statskuppet som kastet ut presidenten Evo Moralès i år 2019.

Tilhengerne hans synes at Camacho ble offer for en politisk motivert abduksjon. Camacho ledet protester forrige måned for å kreve folketelling hjelpsom for stoler til i nasjonalforsamling og mer skatteinntekter.

På Twitter reagerte Spesialrapportør for Menneskerettigheter i Amerika. Pedro Vaca meldte at myndighetene må forsikre fredelig protest og pressefrihet. Ifølge Vaca ble mediahus angrepet av politiet i forbindelse med Camachos sak. Noen butikker i Santa Cruz vurderer å stanse salgene inntil politikkeren får løslatelse.

Fri Verden Media

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *