fredag , 19 april 2024
Home LEDELSE Pave Benedikts dødsfall:  Oppdrag utført for en rettferdighets apostel
LEDELSE

Pave Benedikts dødsfall:  Oppdrag utført for en rettferdighets apostel

Joseph Ratzinger kjent som pave Benedikt XVI(95) er død. Den eneste paven i katolsk historie som gikk av var også en utrettelig forsvarer for en rettferdig verden der mennesrettigheter får respektere.

En stjerne slo seg av fra en himmel oppe trobbelt menneskerhet. I paven Benedikt XVI døde ikke bare religiøs lederen men menneskerettighets venn: “uten Gud kollapser menneskerettigheter”, fremhevde Guds mann. Over verden forkynte Benedikt XVI både nestekjærlighet og respekt for menneskets verdighet. I paven Benedikt XVI forsvant også stemmen for undertrykkede personer.

19.april 2005 ble Benedikt XVI ordinert paven etter Johannes Paul IIs bortgang. Han ble også menneskerettighetsforksjemper. 18.april 2008 anbefalte Benedikt likestilling og sterkt trygg til befolkninger over verden. Det var på FNs talestol under en av talene sine.

I starten av sin presteembede fordømte paven terror som rammet noen land i verden. 9.januar 2006 under en seremoni erklærte Benedikt til de 173 ambassadørene akreditert i Den Hellige Stol at man ikke kan drepe på vegne av Gud. Den hovedkampen vapen Benedikt ledet var mot seksuelle overgrep i katolske kirken, selv om han hadde vært anklaget for å holde hemmelige sex-skandaler.

Michel Biem Tong

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *