tirsdag , 16 april 2024
Home HUMANITAER NGO-er sier nei til sanksjoner mot Niger
HUMANITAER

NGO-er sier nei til sanksjoner mot Niger

Militærjuntaen i Niger holder en TV-tale. Foto: Facebook
Militærjuntaen i Niger holder en TV-tale. Foto: Facebook

Menneskerettsorganisasjoner mener sanksjoner fra de vestafrikanske landene kan forverre den humanitære krisen i Niger.

29.juli 2023 innførte de vestafrikanske landene økonomiske sanksjoner mot Niger. Dager før overtok hæren den øverste makten etter et statskupp. Lørdag 6.august 2023 stod flere menneskerettsorganisasjoner mot sanksjonene, har det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu skrevet. Blant organisasjonene er Oxfam, Action Contre la Faim (Aksjon mot sulten) og Save The Children.

NGO-ene mener at å iverksette sanksjonene mot Niger kan true livene til 4,4 millioner mennesker i nød. Organisasjonene ba alle partene om at nødhjelp oppnår de som har behov for det, uansett politisk tilstand.  De oppfordret alle hjelpeorganisasjoner til å fortsette med sitt arbeid.

4,3 millioner mennesker i Niger, spesielt kvinner og barn, var avhengige av humanitær hjelp før 26.juli-statskuppet. I tillegg var 3,3 millioner utsatt for matmangel. Det avslørte Nicole Kouassi fredag 28.juli 2023  under et pressemøte i New York, i USA. Kouassi er FNs systemkoordinator i det afrikanske landet. Hun har også ansvaret for humanitære virksomheter i systemet.  Diplomaten deltok i møtet fra Niger via videokonferanse.Nicole Kouassi forsikret at FN og dets samarbeidspartnere opprettholder humanitær hjelp til tross for statskuppet. 

Fri Verden Media med Anadolu

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *