lørdag , 20 april 2024
Home Uncategorized Den franske avisen Le Monde suspendert i Burkina Faso
Uncategorized

Den franske avisen Le Monde suspendert i Burkina Faso

Foto: paperdirect.co

Avisen har meldt om at Burkina Fasos regjering tydde til propagandakrig etter et terrorangrep . Flere franske medier har tidligere blitt bannlyst i Burkina Faso.

Ifølge den burkinske nettavisen lefaso.net, har Frankrikes viktigste avis Le Monde blitt suspendert i Burkina Faso (Vest-Afrika) inntil videre. Årsaken til beslutningen er at avisen skrev 1.desember 2023 at den burkinske regjeringen engasjerte seg i propagandakrig etter en terrorangrep i Djibo, nord for landet. Dette har myndigheter funnet uakseptabelt.

26.november omringet tusenvis av terrorister tilhørende Jama’at Nasr al-Islam wal Muslimin, en militærleir i Djibo. Ifølge den burkinske nettavisen Wakat Sera som siterte nyhetsbyrået Agence d’Information du Burkina, drepte hæren over 400 terrorister etter motoffensiv,  både på bakken og i luften. I nesten ti år har Burkina Faso opplevd terrorhandlinger i nord, i øst og på Sahel regionen.

Le Monde er ikke det første franske mediet som bannlyses i Burkina Faso. Den verdensdekkende Radio France Internationale samtidig som TV-kanalene France24 og La Chaîne Info, ble stengt ned i år. Sist i april ble to franske journalister utvist fra landet. Den burkinske regjeringen mener franske medier og journalister er terrorbevegelser sine propagandaverktøy.

Fri Verden Media/lefaso.net

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *