fredag , 19 april 2024
Home LEDELSE En aktivist fra Hong Kong velger eksil enn å dra tilbake til hjemlandet
LEDELSE

En aktivist fra Hong Kong velger eksil enn å dra tilbake til hjemlandet

Foto: Reuters

Aktivisten reiste til Canada for studier og har valgt å ikke lenger dra tilbake hjemlandet. Hun frykter å bli fengslet av politiet.

Ifølge den japanske nettavisen Kyodo News, reiste Agnes Chow (27) til Canada der hun begynte studier i september. Søndag 3.desember 2023 påsto Chow at hun ikke ønsker å returnere til hjemlandet sitt.

Agnes Chow er en pro-demokrati-aktivist fra Hong Kong, en region sør for Kina med en spesial status. I 2019 ble Chow løslatt fra fengsel. Politiet pågrep henne for å ha oppfordret til en uautorisert demonstrasjon. Etterpå ble hun tvunget til å skrive et unnskyldningsbrev i bytte mot passet sitt som ble beslaglagt. I flere år har pro-demokrati-aktivister i Hong Kong opplevd alle typer av forfølgelser.     

Kyodo News opplyser at aktivisten inngikk avtalen med polititet om å reise tilbake til Hong Kong i desember. Men Chow har foretrukket å forlenge oppholdet sitt i Canada på grunn av at hun frykter å bli fengslet på nytt.  Mandag 4. desember 2023 har Hong Kongs regjering fordømt en slik beslutning som den mener er «uansvarlig».

Fri Verden Media/Kyodo News

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *