lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Angola : Justis beslaglegger eiendommer til eks-presidents datter
LOVEN

Angola : Justis beslaglegger eiendommer til eks-presidents datter

Isabel Dos Santos er anklaget for hvitevasking og offentlige midlers underslag. Men forretningskvinna synes hun er saksøkt for politiske grunner.

Høyesterett i Angola (i sørlige Afrika) ordnet tirsdag 27.desember 2022 at en del av Isabel Dos Santos eiedommer på 1 milliarder dollar må bli beslaglagt. Isabel Dos Santos er dattera til José Eduardo dos Santos. Han hadde vært presidenten for Angola i nesten 40 år, fra 1979 til 2017. Dos Santos døde i juli 2022.

Ifølge rapport skapet av justisen den 19.desember er Isabel saksøkt for både hvitevasking og underslag av offentlige penger. Beslagleggelsen berører penger på bankkontoer og aksjer i mobilselskaper. Det handler om 70% aksjer i MStar og Upstar i Mozambika samtidig som 100% aksjer i Unitel T og Unitel STP. Det er mobilselskapene henholdsvis fra Kappe Verde og Sao Tome.

Forrige måned udstedte Interpol rød meddelelse til Isabel Dos Santos. Interpol er en internasjonal kriminalpolitiorganisasjon. Men eks-presidents datter synes at saksøkelsene mot henne har politiske motivasjoner.

Fri Verden Media

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *