lørdag , 20 april 2024
Home LOVEN Japan sier ja til å utvise asylsøkere som har fått avslag
LOVEN

Japan sier ja til å utvise asylsøkere som har fått avslag

-Nasjonalforsamligen vedtok lovforslag om asylrett

-Tusenvis av asylsøkerne i ferd med å bli utvist

Fredag 9.juni 2023 vedtok nasjonalforsamligen i Japan en ny lov om asylrett. Den nye loven handler om utvisning av asylsøkere som får avslag. Representanter i parlamentet har diskutert lovforslag forrige uke. Det er Det liberale demokratiske partiet som kontrollerer flertallet i forsamlingen. Japans statsminister Fumio Kishida er leder av partiet.

Mellom 4000 og 5000  asylsøkere i Japan har fått avslag på søknaden deres. Lovforslaget handler om utkastelse av asylsøkere som søknader ble avslått både i herredsrett og appelldomstol. De fleste asylsøkerne flyktet fra hjemlandet deres på grunn av diktatur og forfølgelser.

Planen har vekket bekymring av migranter som har søkt om asyl i Japan. Sai Musenbura er en av asylsøkerne. I 2010 forlot han sitt land, Den demokratiske republikken Kongo, for å oppholde seg i Japan. Han har fått avslag på søknaden sin tre ganger. Han har født tre barn med en japaner. Sai lurer på om familien hans skal gå fra hverandre dersom han blir kastet ut av landet. Noen japanske eksperter anslår at reformen kunne skille over 200 barn fra foreldrene sine.   

Noen japanere mener det er skandaløst å utvise folk som er i fare i hjemlandet deres selv om Japan ikke kan ta imot all verdens fattigdom. Regjeringens plan er å avlaste hjelpesentrene. I de siste 15 årene omkom over 20 i sentrene. De manglet helsebehandling etter å ha holdt sultestreik eller utført selvmordsforsøk. FN og menneskerettsorganisasjoner har slått alarm om umenneskelige forvaringsforhold i disse sentrene.

Fri Verden Media med Associated Press og Radio France Internationale 

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *