onsdag , 29 mai 2024
Home LOVEN Frankrike: Et bankselskap i retten for folkemord i Sudan
LOVEN

Frankrike: Et bankselskap i retten for folkemord i Sudan

Ifølge amerikanske påtalemyndigheter medvirket bankselskapet til folkemord i Sudan. 

Fredag 19.april 2023 skrev nyhetsbyrået Reuters at en amerikansk  dommer på Manhattan i delstaten New York, beordret torsdag 18.april 2024 at BNP Paris skal stilles for retten for å ha hjulpet til å begå folkemord i Sudan fra 1997 til 2011. BNP er et bankselskap fra Frankrike. I 2004 anerkjente USA borgerkrigen i Sudan som et folkemord. 

Klagen ble sendt til Manhattan tingrett av ikke-muslimske-sudanere med amerikansk statsborgerskap. I 2014 gikk BNP Paribas med på å erkjenne straffeskyld og å betale 8,97 milliarder dollar i bot. Selskapet overførte milliarder dollar til sudansk, iransk  og cubansk  bedrifter som underlegges økonomiske sanksjoner 

Saken ble reist i 2016 men henlagt 2 år etter. I 2019 gjenåpnet en ankedomstol folkemordssaken. 

Fri Verden Media/Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles