lørdag , 22 juni 2024
Home HUMANITAER Afghanistan : FNs sikkerhetsråd støtter kjønnslikestilling
HUMANITAER

Afghanistan : FNs sikkerhetsråd støtter kjønnslikestilling

FNs generalsekretær Antonio Guterres erklærte at Talibans ekstreme regler mot kvinner og jenter er skadelige for menneskerettigheter.

FNs sikkerhetsråd fordømmer sterke regler mot kvinnelige mennesker Talibans ledere har innført. FNs generalsekretær Antonio Guteress slo fast at reglene må oppheves. I en pressemelding krav Sikkerhetsrådet skolers gjenåpning for jenter og kvinner. Itillegg mente det at NGOs forbud for kvinnelige arbeidere kommer til å påvirke negativt humanitærhjelp.

Lørdag 24.desember 2022 mistet afghanske kvinner rett til å jobbe i både lokale og internasjonale ikke-statlige organisasjoner. Konsekvenser er at 3 humanitære foreninger stengte sine dører. 28 millioner afghanere har behov for humanitær hjelp.

Flyktninghjelpen er blant disse organisasjonene.  Den er norsk foreningen for flyktninger og generelt menneskerettigheter. Ifølge sin generalsekretær Jan Egelan kan Flyktinghjelpen ikke fungere uten sine 370 afghanske kvinnelige ansatte. Alle afghanske NGO-er ledet av kvinner måtte stanse aktivitetene sine.

I det siste har afghanske kvinnene fått det vanskelig med Talibans lover. 20.desember var det høye utdanning som ble forbudt til kvinnelige studenter. Dette førte til protest ved Kabuls universitet slått ned av politiet.  Tabilan-regimet kom ved makten i Afghanistan i august 2021.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *