lørdag , 7 september 2024
Home LOVEN Skjønnhetssalonger tvunget til å stenge i Afghanistan
LOVEN

Skjønnhetssalonger tvunget til å stenge i Afghanistan

Kvinnene i Afghanistan. Foto: 20minutes.fr
Kvinnene i Afghanistan. Foto: 20minutes.fr

-Taliban-regimet har besluttet at skjønnhetssalonger må lukke dørene på grunn av brudd på islamsk loven

-Myndigheter mener kvinner bruker for mye penger i disse salongene

Tirsdag 25. juli 2023 har skjønnhetssalonger lukket dørene i Afghanistan. Dette har Taliban-regimet besluttet i slutten av juni. Med dette Taliban-dekretet mister 60 000 kvinner som har jobbet i 12 000 salonger, både inntektskilden og frihetsrom.

Forrige uke protesterte kvinner mot beslutningen i den afghanske hovedstaden Kabul. Politiet spredte demonstrasjonen med skytinger i luft og vannkanoner. Taliban-regimet mener kvinner i Afghanistan bruker masse penger i skjønnhetssalonger til bryllup. I tillegg hevder de afghanske myndighetene at noen av behandlingene i disse salongene ikke er i tråd med islamsk loven.

I august 2021 overtok Taliban makten i Afghanistan etter 20 år av den amerikanske ledelsen. Siden da har kvinner og jenter vært fratatt retten til universitet, høyskole og hjelpearbeid. Forrige måned erklærte Richard Bennett at kvinners tilstand i Afghanistan er én av de verste i hele verden. Bennett er spesialrapportør for Afghanistan i FNs menneskerettighetsråd.

Fri Verden Media med Agence France Presse  

 

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *