lørdag , 20 april 2024
Home LOVEN 30 ukrainere dømt for krigsforbrytelser
LOVEN

30 ukrainere dømt for krigsforbrytelser

Alexander Bastrykin, sjef for etterforskningskomitéen. Foto: RIA Novosti
Alexander Bastrykin, sjef for etterforskningskomitéen. Foto: RIA Novosti

-Ukrainere har blitt dømt i domstoler basert på ukrainske regioner som Russland har kontroll på

-De tiltalte har kjempet blant ukrainske styrker

Onsdag 21.juni 2023 kunngjorde Alexander Bastrykin at over 30 ukrainere har fått tunge fengselsstraff for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Faktisk var de tiltalt for å ha tatt livet av sivile. Bastrykin er sjef for etterforskningskomitéen, den russiske PST-en.

De dømte er nemlig sivile som har utfordret russiske styrker inn i den ukrainske hæren. Ifølge Bastrykin er det tingretter i Donetsk og Luhansk, som avsa dommene. Dette er de to ukrainske regionene Russland kontrollerer.

Ifølge Bastrykin ble 90 ukrainere tatt etter Mariopouls frigjørelse i fjoråret. De dømte er blant dem, mens de andre vil gå til rettssak senere. Putin-regimet er også under internasjonalt press. Midt i mars 2023 utstedte Den internasjonale straffedomstolen (ICC) arrestordre mot Vladimir Putin. Russlands president er beskyldt for å ha beordret deportasjon av ukrainske barn til hjemlandet sitt.

Fri Verden Media med Reuters  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *