lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER Væpnede menn banket opp hjelpearbeidere i Sudan
HUMANITAER

Væpnede menn banket opp hjelpearbeidere i Sudan

Leger uten grensers team. Foto: LUG
Leger uten grensers team. Foto: LUG

-Hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser var på vei til å levere helseutstyrer til sykehus i Khartoum

-Væpnet gruppen som står bak angrepet er ukjent

Torsdag 20.juli 2023 angrep væpnede menn hjelpearbeidere av Leger Uten Grenser. Det meldte fredag 21.juli 2023 den hjelpeorganisasjonen på sin Twitter-side. Leger uten grenser tilbyr helsebehandling til krigsofre.  Angrepet fant sted sør i den sudanske hovedstaden Khartoum.

Leger Uten Grensers team var på vei til å levere helseutstyr til et tyrkisk sykehus. Gjerningspersoner stoppet bilene de var innenfor. Hjelpearbeiderne ble spurt av menn med våpen om hvorfor de utpekte Sudan for å drive med humanitærhjelp. Så banket opprørere noen arbeidere opp.

Så langt forblir gruppen bak hendelsen ukjent. Siden 15.april i år har Sudans hær og den paramilitære gruppen Rapid Support Forces gått løs på hverandre. Krigen har medført over 3000 døde og minst 6000 skadde. Volker Türk er sjef for FNs kommissær for menneskerettigheter. Forrige måned hevdet Türk at partene i Sudans konflikt har begått brudd på internasjonal humanitærrett.

Fri Verden Media med Associated Press

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *