onsdag , 17 april 2024
Home LOVEN Storbritannia: En irakisk asylsøker truet med utvisning
LOVEN

Storbritannia: En irakisk asylsøker truet med utvisning

Asylsøkeren brakte saken til Den europeiske menneskerettsdomstolen. 

En asylsøker fra Irak vil bli utlevert til Rwanda blant de ulovlige migrantene som ankom til Storbritannia med båt. Det opplyser Anadolu, det tyrkiske nyhetsbyrået. 

Den irakiske statsborgeren kom til Storbritannia 17.mai 2022 og søkte om asyl. Men asylsøknaden han fylte ut ble avsagt av britisk regjeringen. Så anket han avgjørelsen i Den Europeiske menneskerettsdomstolen 15.mars 2023. 

Tirsdag meldte EUs menneskerettsdomstol at quiz ble sendt til begge partene i saken. Siden april 2022 har britisk regjeringen planlagt å utlevere over 4000 ulovlige migranter til Rwanda.  Av den grunn ble avtalen på 140 millioner dollar inngått med det østafrikanske landet. I juni 2022 kansellerte Den Europeiske menneskerettsdomstolen flyvningen av den første bølgen migranter. Men i desember 2022 anerkjente Londons Høyesterett utvisningen som er lovlig. 

Fri Verden Media med Anadolu

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *