lørdag , 22 juni 2024
Home LEDELSE Militærjuntaen i Myanmar benåder Aung San Suu Kyi
LEDELSE

Militærjuntaen i Myanmar benåder Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi. Foto: AFP
Aung San Suu Kyi. Foto: AFP

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi, som har sittet i varetekt siden kuppet i 2021, har blitt benådet av militærjuntaen i landet, ifølge statlige medier.

Aung San Suu Kyi er en av over 7000 fanger som er benådet av militærjuntaen for å markere buddhistisk fastetid, melder statlige medier tirsdag. Hun skal også være løslatt, skriver Bloomberg.

Fredsprisvinneren ble pågrepet under kuppet mot hennes demokratisk valgte regjering i februar 2021 og har siden den gang sittet i fengslet i hovedstaden Naypyidaw.78-åringen er dømt til over 30 års fengsel i Myanmar for en rekke angivelige lovbrudd knyttet til påstått oppvigleri, valgfusk og korrupsjon. Hun satt også i husarrest i nærmere 15 år i perioden 1989 til 2010.

Det er ukjent om Suu Kyi er benådet for alle de påståtte lovbruddene, eller bare noen av dem.

Kilden: Aftenposten, NTB og AFP

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *