lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER India: Rohingya-flyktninger krever statsborgerskap
HUMANITAER

India: Rohingya-flyktninger krever statsborgerskap

For noen uker siden trådte en statsborgerskapslov i kraft i India for utenlandske statsborgere som står overfor diskriminering i hjemlandene sine. Men Rohingya-flyktninger opplever heller utvisning.

Ifølge TV-kanalen Al-Jazeera har regjeringen i Manipur delstaten beordret utvisning av Rohingya-flytninger siden 8.mars 2024. Manipur ligger sør for India, på grensen mot Burma. På sin X-side (tidligere Twitter) la Manipurs statsminister Biren Singh inn at en første bølge av 8 Rohingya-flyktninger fra en gruppe 77, ble utvist til Burma. Årsaken til en slik beslutning var at Rohingyaene kom seg inn i India ulovlig.

Nyheten om utvisning skapte frykt blant Rohingya-felleskapet i India. Videre utlyste Indias regjering 11.mars 2024 implementering av statsborgerskapslov for minoriteter som i hjemlandene sine stod overfor forfølgelser av religiøse grunner. Men Rohingyaer som gjennomgår samme skjebne i Burma på grunn av at de er muslimer, fikk ikke rett til å søke om statsborgerskap i mottakerlandet sitt.  

Loven gjelder for minoriteter som ankom India før 2015 fra Pakistan, Afghanistan og Bangladesh. Men den nye loven ekskluderer andre  muslimske minoriteter som Ahmadiyya fra Pakistan og Hazara fra Afghanistan. Av denne grunn protesterte muslimer i India mot statsborgerskapsloven som de mente var diskriminerende.  

Fri Verden Media   

  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *