lørdag , 13 april 2024
Home LEDELSE Fiji: Statsminister Bainimarama sitter fortsatt ved makt til tross valgnederlag
LEDELSE

Fiji: Statsminister Bainimarama sitter fortsatt ved makt til tross valgnederlag

Forrige uke ble parlamentsvalg vunnet av opposisjonsparti. Men den nåværende statsministeren ønsker å bruke kraft for å sitte fremdeles ved makt.

14.desember 2022 fant parlamentsvalgt sted i Fiji-øy. Det finnes i Oseania. Valget ble vunnet av Sitiveni Rabuka takket være koalisjon han dannet med andre opposisjonspartier. Da måtte han bli den nye statsministeren.

Men den avtroppende statsministeren Franck Bainimarama vil ikke innrømme sitt nederlag. I 21.desember 2022 erklærte Bainimarama at soldater skal samarbeide med politimenn for å opprettholde orden og roen. 

Ifølge etterettninger politisjefen Siviteni Kiliho fikk er etnisk konflikten kommende. Etterettningene viser noen etniske grupper truer indisk urfolk for sin støtte til Bainimarama.

Det dementerte tidligere statsminister Mahendra Chaudhry fra arbeidspartiet. Han er opprinnelig fra urfolket. Mahendra sa at indiske er ro og venter på at Bainimarama innkaller parlamentet for et nytt statsministers valg.

På 5.desember 2006 tok Bainirama over makten etter statskupp. Han har vært toppsjefen i fidjisk hæren.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *