lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Enda én opposisjonsleder fengslet i Tunisia
LEDELSE

Enda én opposisjonsleder fengslet i Tunisia

Foto. Reuters
Foto. Reuters

Opposisjonspolitikeren forsøkte å kansellere arrangeringen av de neste lokalvalgene da politiet pågrep henne.

Torsdag 5.oktober 2023 beordret en forhørsdommer i Tunisia varetektsfengslingen av en opposisjonspolitiker. Abir Moussi er en kvinnelig leder av Detour, et liberalt grunnlovsparti i Tunisia.

Tirsdag 3.oktober 2023 pågrep politiet Abir Moussi innenfor Kartago-presidentpalasset i Tunisias hovedstad Tunis. Politikeren forsøkte  å anke dekretet om det neste lokalvalget.

Abir Moussa er anklaget blant annet for håndteringen av personopplysninger. Men for Destour-partiet, vil Kais Saied-regimet frata henne å stille som kandidat i 2024-presidentvalget.

Siden februar i år har et titalls tunisiske politikere og frie ytrere blitt kastet i fengsel. Av politikerne er Ennahdha-sjefen Rached Ghannouchi. Ennahdha er det største opposisjonspartiet i Tunisia.

Ifølge menneskerettsorganisasjoner, fengsler presidenten Kais Saied motstandere for å knuse ytringsfriheten. Organisasjonene mener Kais har styrt landet med jernhånd etter å ha oppløst nasjonalforsamlingen i slutten av mars 2022.

Fri Verden Media med Reuters 

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *