torsdag , 21 november 2024
Home LOVEN Ekvatorial-Guinea: Opposisjonspolitiker døde i fengsel
LOVEN

Ekvatorial-Guinea: Opposisjonspolitiker døde i fengsel

Ekvatorial Guineas president Teodoro Nguema Obiang

Julio Mefuman ble kidnapet i 2019 i Sør-Sudan. Motstanderen som hadde spansk statsborgerskap var offer for tortur i varetektscellen. Spania åpnet forskninger om saken for noen uker siden.

16.januar 2023 kunngjorde hans parti, både spansk og ekvatoguineisk regjeringer at Julio Obama Mefuman (51) døde i fengsel  i Mongomo by, øst i Ekvatorial-Guinea (Sentral-Afrika). Han var sjef for opposisjonsparti og spansk statsborger.

Partiet hans mener dødsfallet resulterte av torturer han stod overfor i Oveng Azem-fengsel i Mongomo. Men på Twitter meldte ekvatoguineansk utenriksminister Simeon Oyono Esono Angue at Mefuman døde  på et Mongomos sykehus etter sykdom.

I år 2019 ble Julio Mefuman Obama og 3 av partifellene hans bortført av ekvatoguineanske hemmelige agenter i Sør-Sudan og ført til Malabo (hovedstad). For to uker siden åpnet spanske påtalemyndigheter etterforskninger mot tre sikkerhetssjefer for tortur og bortføring. Carmelo Ovono Obiang er blant sjefene. Han er sønnen til den allmektige presidenten Teodoro Nguema Obiang Mbazogo og leder etterretningstjenester.

I år 1979 overtok general Obiang Nguema Mbazogo (80) makten etter drapet på sin onkel Macias Nguema. I fjor vant Obiang presidentvalg med 94,9% av stemmene. Opposisjonspartier samtidig som ytringsfrihet er nesten ikke-eksisterende. Partiene som kritiserer hardt Obiang-regimet er utsatt for eksil, pågripelse, fengsel eller rettssak. Opposisjonen mener Obiang Nguema styrer landet sammen med sine familiemedlemmer.

Fri Verden Media

 

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *