lørdag , 7 september 2024
Home LEDELSE Zimbabwere tvunget til å velge regjeringspartiet
LEDELSE

Zimbabwere tvunget til å velge regjeringspartiet

CCCs aktivist demonstrerer i Zimbabwe. Foto: Daily Maverik
CCCs aktivister demonstrerer i Zimbabwe. Foto: Daily Maverik

Aktivister fra det største opposisjonspartiet i Zimbabwe er forfulgt av regjeringspartiet i forkant av valgene.

Aktivister av Citizens Coalition for Change (CCC) fordømmer trakassering fra regjeringspartiet Zimbabwean African National Union-Patriotic Front (ZANU-PF). CCC er det innflytelsesrike opposisjonspartiet i Zimbabwe, et land som finnes sør i Afrika. Landet skal arrangere president-, parlament- og kommunevalgene 23.august 2023.

Under intervjuet til det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press 4.august 2023, påsto CCCs leder Nelson Chamisa at Emmerson Mnangagwa-regimet tyr til både polititjenesten og rettsvesenet for å undertrykke sine partikamerater, forhindre kandidaturer og forstyrre valgkamp. Chamisa la til at på landsbygda er befolkninger tvunget til å velge Mnangagwa og ZANU-PF i de neste valgene.

9.juli forbød politiet møtet CCC arrangerte på Bindura, i utkanten av landets hovedstad Hararé. Årsaken var at området var gresskledd og manglet adkomstveier. I juni var det tretti CCCs aktivister som retten tiltalte for å ha plyndret ZANU-PF sitt anlegg.

Fri Verden Media med Associated Press   

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *